Lieve Koningin,

Wil je iets bijzonders geven voor Valentijn? Geef je lief Bee Miles en daarmee meters bloemen aan de bijen. Bee Foundation zorgt voor de aanleg en het beheer van de oases voor bijen, hommels en vlinders.

 

Het wordt weer licht. ’s Ochtends en ’s avonds vervult dit mij met vreugde. De heggenmus ook! Ik zwiepte vanmorgen tijdens het ontbijt de balkondeuren open om zijn enthousiaste lied diep in me te laten klinken. De katjes van de hazelaars kleuren geel en groeien, de eerste sneeuwklokjes bloeien. Vogels krijgen territoriumdrift. En toen het vanmiddag even warm werd vlogen de eerste bijen!

 

Ik hou van dit prille begin. Als imker ben ik gespitst op elke bloem die zich ontvouwt, op het tapijt sneeuwklokjes en krokussen die zo meteen bloeien in de parken, en de wilgen die het ultieme voedsel leveren voor honingbijen, hommelkoninginnen en wilde bijen. De cupido’s van de bloemen en trekken er dagelijks op uit. Ze drinken van de bloemen en halen stuifmeel voor hun jongen. En passant zorgen zij hiermee dat het leven doorgaat, dat er zaad wordt gevormd, vrucht wordt gezet en er voedsel is voor vogels, dieren en mensen. De bestuivers zijn de vliegende liefdeswezens van de planten. Zouden daarom de Egyptenaren honingwijn hebben meegegeven op de ‘honey moon’ voor liefde en voorspoed van getrouwde stellen?

 

Maar bijen hebben chronisch honger door gebrek aan bloemen. Meer dan de helft van de 360 soorten in Nederland staat op de rode lijst en is met uitsterven bedreigd. Daarom zorgt Bee Foundation voor de aanleg van meerjarige voedselrijke bijenoases met bloeiende kruiden, struiken en bomen en geeft de stichting Bee Miles uit.

 

Met Valentijn vieren we de liefde, voelen we vlinders in onze buik, kriebelt het voorjaar in de tuin en geven we bloemen aan die ene speciale… Vier het voorjaar en de liefde, geef jouw lief Bee Miles cadeau en daarmee de bij haar bloemen! Een duurzaam cadeau voor je relatie en de bijen.

 

Bee Foundation zorgt voor de aanleg van bijenoases waar jouw bloemen deel van uit gaan maken. Deze bloemen zijn essentieel voor bijen, hommels en vlinders en natuurlijk gifvrij. Jouw Bee Miles zijn een steun in de rug in onze samenwerking met grondeigenaren, burgers, gemeenten en bedrijven. Samen maken we meer meters! We zaaien mengsels van meerjarige, inheemse bloemen die zorgen voor een lange bloeiperiode. Daardoor is er van de lente tot de herfst voedsel voor bestuivende insecten. Kijk op de website om te zien welke bijenoases al zijn ingezaaid. Volg ons op Facebook voor buzz uit de bijenoases.

 

Dieren hebben bijen nodig. De zaden en bessen die zij eten zijn ontstaan dankzij bezige bijen en hommels. Wij hebben ook bijen nodig. Meer dan 75% van ons voedsel ontstaat dankzij bestuiving.

 

Valentijn, opdat de bijen vliegen en de liefde bloeit!

 

Sonne Copijn