Bij-les

We gaan graag met kinderen op pad. Leren in de natuur, kijken naar wilde bijen, zweefvliegen, vlinders en honingbijen. En als het kan leggen we samen een bijenoase aan. Mouwen opstropen en aan de slag. Ze zijn niet te stuiten, werken met zo’n gretigheid. Kinderen hebben een groot intuïtief bevattingsvermogen, dat is elke keer weer indrukwekkend. Zíj snappen als vanzelf de samenhang tussen bloemen, bijen, vogels... En dat wij mensen te zorgen hebben voor voldoende wilde bloeiende bloemen. Dan zeggen ze: “dit is de mooiste dag van mijn leven!” En als ze 80 zijn zullen ze zich deze ervaring nog steeds herinneren. Daar doen we het voor!


Bij-les wordt mede mogelijk gemaakt door:Nieuwe Regentesseschool, Utrecht

Het bijen-projectonderwijs is door ons feestelijk geopende met het Theaterverhaal door het Oog van de Bijen. Alle groepen zijn twee weken aan de slag met het thema (wilde) bijen en bloemen. Ze maken zaadbommetjes en verkopen die. Hiermee sponsoren ze meters bijenoase. Samen met de kinderen en de

gemeente Utrecht zaaien we de bijenoase in bij hun favoriete picknickplek in de Voorveldse Polder.

Samen maken we meer meters met:Waldorf-100: Bijenbos

De vrije scholen bestaan 100 jaar in 2019. Ter ere van dit wereldwijde feest wordt op 29-9-2019 een bijenbos plant. Zaden van bomen die nectar en stuifmeel geven voor bijen en bessen dragen voor vogels worden door alle lagere scholen in Nederland opgekweekt uit zaad. 

Samen maken we meer meters met:De Piramide & Parcivalschool, Hoorn

Het inzaaien van de bijenoases langs de spoorberm van de museumstoomtram Hoorn-Medemblik, is gedaan door de Parcifalschool en SBO de Piramide.Stichtse Vrije School, Zeist

400 leerlingen van de middelbare school hebben bij-les gehad.De Pijlstaart, Utrecht

Het inzaaien van de bijenoases in Park Paardenveld is gedaan door basisschool De Pijlstaart. 

Samen maken we meer meters met:De Schakel, Amsterdam

Op basisschool de Schakel zijn groep 7 en 8 begonnen met een Ont-Bijtje, gevolgd door het bedenken van allerlei Bij-woorden, het theaterverhaal Door het Oog van de Bijen en het maken van kleurrijke bijenhotelletjes voor op het balkon.

Samen maken we meer meters met: